Hirdetés

Almás-marcipános muffin

Hozzávalók

24
darabhoz
+
20 dkg sima liszt
5 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
1 csomag sütőpor
1 csipet só
2 db tojás
20 dkg világosbarna cukor
25 dkg joghurt
7 dkg puha vaj
2 tk vaníliakivonat
2 közepes alma
½ db citrom frissen facsart leve
1 tk őrölt fahéj
5 dkg marcipán
3 dkg szeletelt mandula

A szóráshoz:

3 - 4 ek barnacukor
1 tk fahéj
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Almás-marcipános muffin

Egy jó muffin recept sem hiányozhat a leltárból, mert bármelyik este rátok törhet az "úgy ennék valami édeset" érzés, és olyankor kevés egyszerűbb édesség jöhet szóba a fél óra alatt összedobható muffinnál. Az alapreceptet ráadásul bármilyen finomságokkal megbolondíthatjátok, mi most marcippánnal, mandulával és fahéjas almával turbóztuk. Az az igazság, hogy addiktív lett a végeredmény... 
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

24
darabhoz
+
20 dkg sima liszt
5 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
1 csomag sütőpor
1 csipet só
2 db tojás
20 dkg világosbarna cukor
25 dkg joghurt
7 dkg puha vaj
2 tk vaníliakivonat
2 közepes alma
½ db citrom frissen facsart leve
1 tk őrölt fahéj
5 dkg marcipán
3 dkg szeletelt mandula

A szóráshoz:

3 - 4 ek barnacukor
1 tk fahéj
Bevásárlólistához adom

img_9653.jpg

A kétféle lisztet elkeverjük a sóval és a sütőporral. A robotgéppel a cukrot elkeverjük a vajjal,  majd hozzáadjuk a tojástokat, a vaníliakivonatot, a joghurtot és összekeverjük. Hozzáadjuk a száraz alpanyagokat és lágy masszát keverünk belőle.

Az almákat meghámozzuk, magházukat kivágjuk és a gyümölcsöt apró kockákra vágjuk. Elkeverjük a fahéjjal és a citromlével. A marcipánt is feldaraboljuk és összeforgatjuk a szeletelt mandulával és az almával. Az egészet belekeverjük a muffin masszába, majd muffinpapírral bélelt sütőformába, vagy szilikon formába kanalazzuk, kb. a formák 3/4 éig töltve azokat a masszával. A tetejét megszórjuk fahéjjal elkevert barnacukorral és 200 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük.

img_9650.jpg

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások