Hozzávalók
- 20 dkg sima liszt
- 5 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 csipet só
- 2 db tojás
- 20 dkg világosbarna cukor
- 25 dkg joghurt
- 7 dkg puha vaj
- 2 tk vaníliakivonat
- 2 közepes alma
- ½ db citrom frissen facsart leve
- 1 tk őrölt fahéj
- 5 dkg marcipán
- 3 dkg szeletelt mandula
A szóráshoz:
- 3 - 4 ek barnacukor
- 1 tk fahéj
Hozzávalók
- 20 dkg sima liszt
- 5 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 csipet só
- 2 db tojás
- 20 dkg világosbarna cukor
- 25 dkg joghurt
- 7 dkg puha vaj
- 2 tk vaníliakivonat
- 2 közepes alma
- ½ db citrom frissen facsart leve
- 1 tk őrölt fahéj
- 5 dkg marcipán
- 3 dkg szeletelt mandula
A szóráshoz:
- 3 - 4 ek barnacukor
- 1 tk fahéj
A kétféle lisztet elkeverjük a sóval és a sütőporral. A robotgéppel a cukrot elkeverjük a vajjal, majd hozzáadjuk a tojástokat, a vaníliakivonatot, a joghurtot és összekeverjük. Hozzáadjuk a száraz alpanyagokat és lágy masszát keverünk belőle.
Az almákat meghámozzuk, magházukat kivágjuk és a gyümölcsöt apró kockákra vágjuk. Elkeverjük a fahéjjal és a citromlével. A marcipánt is feldaraboljuk és összeforgatjuk a szeletelt mandulával és az almával. Az egészet belekeverjük a muffin masszába, majd muffinpapírral bélelt sütőformába, vagy szilikon formába kanalazzuk, kb. a formák 3/4 éig töltve azokat a masszával. A tetejét megszórjuk fahéjjal elkevert barnacukorral és 200 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük.