Hirdetés

Almás tavaszi tekercs sós karamell öntettel

Hozzávalók

A tekercshez

4 db savanykás alma
2 ek vaj
2 ek frissen facsart citromlé
15 dkg cukor
½ db vaníliarúd
½ db csillagánizs
2 ek finomra vágott kandírozott gyömbér
1 tk őrölt fehéj
8 - 10 db tavaszi tekercs lap
1 db tojás
1 l olaj a sütéshez

Az öntethez

2 dl tejszín
½ db vaníliarúd
10 dkg cukor
4 ek hideg vaj
1 tk sóvirág vagy finomítatlan tengeri só
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Almás tavaszi tekercs sós karamell öntettel

Itt a tavasz, de még mindig az alma az egyik legtutibb gyülölcs a piacokon, a zöldségesnél vagy a boltban. Ha szeretitek az almát, ezt az édességet imádni fogjátok. Ismerjétek meg, majd pedig készítsétek el az egyik legfinomabb almás desszertet!
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

A tekercshez

4 db savanykás alma
2 ek vaj
2 ek frissen facsart citromlé
15 dkg cukor
½ db vaníliarúd
½ db csillagánizs
2 ek finomra vágott kandírozott gyömbér
1 tk őrölt fehéj
8 - 10 db tavaszi tekercs lap
1 db tojás
1 l olaj a sütéshez

Az öntethez

2 dl tejszín
½ db vaníliarúd
10 dkg cukor
4 ek hideg vaj
1 tk sóvirág vagy finomítatlan tengeri só
Bevásárlólistához adom

Az benne a legmenőbb, hogy semmiféle tésztát nem kell hozzá házilag készíteni, így azok is nyugodtan próbálkozhatnak a sütéssel, akik ezt eddig sose merték kipróbálni. Az eredmény egy szuperfinom ropogós, forró, almás édesség és bónuszként még egy isteni karamell öntet receptet is megosztunk veletek.

Az almákat meghámozzuk, magházukat kivágjuk, a gyümölcsöt felkockázzuk. Egy közepes lábosba tesszük a vajat, cukrot és citromlevet, összeolvasztjuk. Hozzáadjuk a felkockázott almát, 1/2 vaníliarúd kikapart magját és a vaníliarudat, 1/2 csillagánizst, a kandírozott gyömbért és az őrölt fahéjat. Összekeverjük, lefedjük, és puhára pároljuk az almát. Az így elkészült tölteléket hagyjuk kihűlni, majd megtöltjük vele a tekercslapokat.

Egy tavaszi tekercs lapot csücskével magunk felé egy deszkára fektetünk, a széleit megkenjük egy felvert tojással. A tölteléket a lap közepére halmozzuk, a lap oldalsó csücskeit behajtjuk és feltekerjük a tekercset. Ezt addig ismételjük, amíg marad töltelékünk. A tekercseket bő, forró olajban 3-5 perc alatt aranybarnára sütjük. Papírtölőre szedjük és melegen kínáljuk.

Az öntethez a tejszínt kis lábosban felmelegítjük, belekaparjuk a vanília magjait és állni hagyjuk. Egy másik lábosban karamellizálunk 10 dkg cukrot. Amikor borostyán színű a cukor, beleöntjük a vaníliás tejszínt. Közepes láng felett addig kevergetjük, amíg a cukor újból teljesen felolvad, majd hozzáadjuk a vajat és a sót. Hagyjuk kihűlni és tálaláskor a tekercsekre kanalazunk belőle.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások