Hirdetés

Barackos-túrókrémes gombóc zabkekszmorzsában

Hozzávalók

5 - 6
főre
+

A tésztához

800 g kihűlt, átpasszírozott főtt burgonya
1 db tojás
350 g liszt

A krémhez

500 g túró
100 g görög joghurt
60 g porcukor
1 db narancs reszelt héja
1 db citrom reszelt héja

A töltelékhez

250 g barack

A morzsához

300 - 400 g zabkeksz
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Barackos-túrókrémes gombóc zabkekszmorzsában

Na, ha ezt a receptet kipróbáljátok, nagymamákat megszégyenítő finomságú gombócokat fogtok zabálni, igen zabálni… mert konkrétan belefulladós kategória…
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hibát találtam
Hirdetés

Hozzávalók

5 - 6
főre
+

A tésztához

800 g kihűlt, átpasszírozott főtt burgonya
1 db tojás
350 g liszt

A krémhez

500 g túró
100 g görög joghurt
60 g porcukor
1 db narancs reszelt héja
1 db citrom reszelt héja

A töltelékhez

250 g barack

A morzsához

300 - 400 g zabkeksz
Bevásárlólistához adom

A krémhez az alapanyagokat egy robotgépben krémesre zúzzuk. A barackot kb. 1,5 x 1,5 cm-es darabokra vágjuk. A zabkekszet egy robotgépben zsemlemorzsa állagúra törjük. 

A tésztához az alapanyagokat összedolgozzuk, majd egy alaposan megliszteszett felületen kb. 1 cm vastagságúra nyújtjuk, és kb. 7 x 7 cm-es kockákat vágunk belőle. Minden kocka közepére teszünk a túrókrémből kb. 1 teáskanálnyit és egy darab barackot. A tészta négy sarkát összecsípve gombócot formálunk. 

A gombócokat enyhén sós, forrásban lévő vízben megfőzzük, ha feljöttek a víz tetejére, szűrőkanállal kiszedjük, beleforgatjuk a zabkekszbe, és már ehetjük is.

Ha tetszett a barackos-túrókrémes gombóc zabkekszmorzsában receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások