Hozzávalók
A tésztához
- 800 g kihűlt, átpasszírozott főtt burgonya
- 1 db tojás
- 350 g liszt
A krémhez
- 500 g túró
- 100 g görög joghurt
- 60 g porcukor
- 1 db narancs reszelt héja
- 1 db citrom reszelt héja
A töltelékhez
- 250 g barack
A morzsához
- 300 - 400 g zabkeksz
Barackos-túrókrémes gombóc zabkekszmorzsában
Hozzávalók
A tésztához
- 800 g kihűlt, átpasszírozott főtt burgonya
- 1 db tojás
- 350 g liszt
A krémhez
- 500 g túró
- 100 g görög joghurt
- 60 g porcukor
- 1 db narancs reszelt héja
- 1 db citrom reszelt héja
A töltelékhez
- 250 g barack
A morzsához
- 300 - 400 g zabkeksz
A krémhez az alapanyagokat egy robotgépben krémesre zúzzuk. A barackot kb. 1,5 x 1,5 cm-es darabokra vágjuk. A zabkekszet egy robotgépben zsemlemorzsa állagúra törjük.
A tésztához az alapanyagokat összedolgozzuk, majd egy alaposan megliszteszett felületen kb. 1 cm vastagságúra nyújtjuk, és kb. 7 x 7 cm-es kockákat vágunk belőle. Minden kocka közepére teszünk a túrókrémből kb. 1 teáskanálnyit és egy darab barackot. A tészta négy sarkát összecsípve gombócot formálunk.
A gombócokat enyhén sós, forrásban lévő vízben megfőzzük, ha feljöttek a víz tetejére, szűrőkanállal kiszedjük, beleforgatjuk a zabkekszbe, és már ehetjük is.
Ha tetszett a barackos-túrókrémes gombóc zabkekszmorzsában receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!