Hirdetés

Csokis kókuszos zabkeksz

Cékla carpaccio

A legjobb dolog, ami egy sült céklával történhet!
Hirdetés

Csokis kókuszos zabkeksz

Hirdetés

A zabkekszet mindenki imádja, de szerencsére nem kell mindig boltba mászkálnotok érte. Mutatunk nektek egy tuti receptet, amibe mi most csokit és gyömbért raktunk, de nyugodtan variálhatjátok kedvetekre, akár fahéjjal, kakaóporral is elkészíthetitek, vagy szórhattok bele apróra vágott kandírozott, szárított gyümölcsöt is!

Hozzávalók 30 db kekszhez

  • 200 g szobahőmérsékletű vaj
  • 150 g cukor
  • 10 g vaníliás cukor
  • 1 tojás (M-es méret)
  • 170 g liszt
  • 180 g zabpehely
  • 50 g kókuszreszelék
  • 50 g étcsokipasztilla (vagy apróbb darabokra vágott étcsoki)
  • 1 kávéskanál őrölt gyömbér
  • 12 g sütőpor
  • 1 csipet só

Előveszünk két edényt. Az egyikben kikeverjük a vajat, cukrot, vaníliáscukrot és tojást. A másikban összekeverjük lisztet a zabpehellyel, kókuszreszelékkel, csokipasztillával, őrölt gyömbérrel, sütőporral és a sóval. A vajas, cukros tojásos keverékkel összekeverjük a lisztes részt, jól összedolgozzuk a tésztát, diónyi golyókat formálunk és sütőpapírral borított tepsibe rakosgatjuk őket. 180 C-ra előmelegített sütőben kb. 18 perc alatt készre sütjük őket.

Fotó: Puskás Nóri

 

 

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások