Hirdetés

Csokis mogyorós ragacsos szelet

Hozzávalók

1
adaghoz (20x20 cm tepsi, 9 szelet)
+
100 g olvasztott vaj
100 g zabkeksz
50 g kókuszreszelék
100 g étcsokoládé
100 g pirított törökmogyoró
250 g cukrozott sűrített tej

Hozzávalók a tetejéhez

50 g étcsokoládé
1 ek vaj
15 g kókuszchips
½ tk maldon só
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Csokis mogyorós ragacsos szelet

Ha egy egyszerű ám isteni finom, édes, csokis sütit szeretnél enni, akkor itt az idő, hogy kipróbáld ezt a receptet! Nincs vele sok macera, csak egymásra kell önteni a rétegeket, megsütni, aztán mehet a tetejére egy adag olvasztott csoki és már készen is vagytok a sütivel.
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

1
adaghoz (20x20 cm tepsi, 9 szelet)
+
100 g olvasztott vaj
100 g zabkeksz
50 g kókuszreszelék
100 g étcsokoládé
100 g pirított törökmogyoró
250 g cukrozott sűrített tej

Hozzávalók a tetejéhez

50 g étcsokoládé
1 ek vaj
15 g kókuszchips
½ tk maldon só
Bevásárlólistához adom

A sütőt légkeveréses programon 180 fokra előmelegítjük. A tepsit kivajazzuk és sütőpapírral kibéleljük. A vajat megolvasztjuk és a forma aljába öntjük. A kekszet összedaráljuk, rászórjuk a vajra. Mehet rá a kókuszreszelék is. Durvára vágjuk az étcsokoládét és a pirított mogyorót, ezeket is a tepsibe szórjuk, majd meglocsoljuk a cukrozott sűrített tejjel úgy, hogy befedje az egészet. 25-30 percig sütjük, hagyjuk kihűlni. Az étcsokoládét gőz fölött a vajjal összeolvasztjuk, elegyengetjük a süti tetején, megszórjuk kókuszchips-szel és maldon sóval, majd szeleteljük.

 

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások