Hirdetés

Egy igazi klasszikus - Szilvalekváros hókifli

Hozzávalók

20
darabhoz
200 g liszt
150 g szobahőmérsékletű vaj
20 g víz
1 ek ecet
1 csipet só
50 g szilárdabb szilvalekvár
porcukor a hempergetéshez
Hirdetés

Egy igazi klasszikus - Szilvalekváros hókifli

Karácsonykor mindenki vágyik az otthoni ízekre, és ez így is van rendjén. Ez a hókifli egy igazi ünnepi klasszikus, aki beleharap, automatikusan dúdolni kezdi, hogy  "Mennyből az angyal".. :D 
Hirdetés

Hozzávalók

20
darabhoz
200 g liszt
150 g szobahőmérsékletű vaj
20 g víz
1 ek ecet
1 csipet só
50 g szilárdabb szilvalekvár
porcukor a hempergetéshez

A vajat a liszttel összemorzsoljuk, majd hozzáadjuk a sót, az ecetet, a vizet és egyneműre összegyúrjuk. Lisztezett felületen vékonyan kör alakúra kinyújtjuk, majd egy kés segítségével ugyanakkora háromszögekre osszuk fel a kört. A háromszög csúcsával szemközti részre teszünk kb. 1 tk szilalekvárt és feltekerjük, majd a két végét kicsit behajlítjuk és így kifli formájúra formázzuk őket. Sütőpapírral kibélelt tepsire sorakoztassuk, majd 180 fokon légkeveréses funkción süssük 20-25 percig, majd még melegen hempergessük porcukorba.

hókili
Fotó: Puskás Nóri

 

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások