Hozzávalók
- 200 g liszt
- 150 g szobahőmérsékletű vaj
- 20 g víz
- 1 ek ecet
- 1 csipet só
- 250 g szilárdabb szilvalekvár
- porcukor a hempergetéshez
Egy igazi klasszikus - Szilvalekváros hókifli
Hozzávalók
- 200 g liszt
- 150 g szobahőmérsékletű vaj
- 20 g víz
- 1 ek ecet
- 1 csipet só
- 250 g szilárdabb szilvalekvár
- porcukor a hempergetéshez
A vajat a liszttel összemorzsoljuk, majd hozzáadjuk a sót, az ecetet, a vizet és egyneműre összegyúrjuk. Lisztezett felületen vékonyan kör alakúra kinyújtjuk, majd egy kés segítségével ugyanakkora háromszögekre osszuk fel a kört. A háromszög csúcsával szemközti részre teszünk kb. 1 tk szilalekvárt és feltekerjük, majd a két végét kicsit behajlítjuk és így kifli formájúra formázzuk őket. Sütőpapírral kibélelt tepsire sorakoztassuk, majd 180 fokon légkeveréses funkción süssük 20-25 percig, majd még melegen hempergessük porcukorba.