Hozzávalók
- 20 dkg finomliszt
- 1 ek tejföl
- 1 nagy csipet só
- 2 ek hideg víz
- 10 dkg hideg vaj
- 50 dkg eper
- 2 ek barna cukor + a szóráshoz
- ½ db citrom leve
- kis csokor bazsalikom tépkedve
- 1 ek keményítő
- 1 db tojás
- mandula szeletek
Epres-bazsalikomos galette
Hozzávalók
- 20 dkg finomliszt
- 1 ek tejföl
- 1 nagy csipet só
- 2 ek hideg víz
- 10 dkg hideg vaj
- 50 dkg eper
- 2 ek barna cukor + a szóráshoz
- ½ db citrom leve
- kis csokor bazsalikom tépkedve
- 1 ek keményítő
- 1 db tojás
- mandula szeletek
Keverőtálba tesszük a lisztet, a tejfölt, a sót, a hideg vizet és a kockára vágott szintén hideg vajat. Morzsás állagúra dolgozzuk, majd gyors mozdulatokkal egynemű tésztává gyúrjuk. Fóliába csomagolva, 30 percig hűtőben pihentetjük. Az epret megtisztítjuk, felkockázzuk, és hozzátépkedjük a bazsalikomleveleket. A keményítőt a cukorral és a citromlével az eperhez keverjük. A tésztát kinyújtjuk, a középére halmozzuk az epres tölteléket, majd felhajtogatjuk rá a tészta széleit, a videóban látott módon. Felvert tojással megkenjük a tészta szélét, kevés barna cukorral, mandulaszeletekkel megszórjuk és 180 fokos sütőben, 20-25 perc alatt készre sütjük.