Hozzávalók
A tejberizshez
- 1 l tej
- 200 ml víz
- 1 csipet só
- 150 g rizottó rizs
- 100 ml tejszín
- 3 db tojássárgája
- 20 g vaníliás cukor
- 2 ek cukor
Az epres réteghez
- 500 g eper
- 100 ml víz
- 1 ek cukor
- 1 db citrom facsart leve
- 1 marék friss bazsalikom
Az összeállításhoz
- 150 ml limoncello
- 1 ek cukor
- 150 ml víz
- 1 db citrom facsart leve
- 150 g babapiskóta
Hozzávalók
A tejberizshez
- 1 l tej
- 200 ml víz
- 1 csipet só
- 150 g rizottó rizs
- 100 ml tejszín
- 3 db tojássárgája
- 20 g vaníliás cukor
- 2 ek cukor
Az epres réteghez
- 500 g eper
- 100 ml víz
- 1 ek cukor
- 1 db citrom facsart leve
- 1 marék friss bazsalikom
Az összeállításhoz
- 150 ml limoncello
- 1 ek cukor
- 150 ml víz
- 1 db citrom facsart leve
- 150 g babapiskóta
A tejet és a vizet felforraljuk a sóval, majd hozzáadjuk a rizst, amit kevergetés közben puhára főzünk. Ha a rizs megpuhult, a tejszínt kikeverjük a tojássárgájákkal, a cukorral és a vaníliás cukorral. Folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a krémes tejes rizshez. Ezzel együtt még 2 percig főzzük a tejberizst, majd lehűtjük. Az epret a vízzel és a cukorral közepes lángon feltesszük főni, majd ha szétfőttek, rálocsoljuk a citrom levét, ha a folyadék elfőtt, rádobjuk a bazsalikom leveleit, és botmixerrel összezúzzuk az egészet.
A limoncellót, a cukrot, a vizet és a citromlevet összekeverjük, majd belemártjuk a babapiskótákat, amiket egy magas falú edény aljára sorakoztatunk. Erre jöhet a tejberizs fele, majd az epres réteg. Ezt a sorrendet ismételjük meg újra. Hűtőbe tesszük 1-2 órára, de akár egy éjszakára is fogyasztás előtt..
Ha tetszett a rakott tejberizs receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!