Hozzávalók
- 170 g liszt
- 40 g holland kakaópor
- 1 csomag sütőpor (12 g)
- 1 csipet só
- 180 g zabpehely
- 200 g szobahőmérsékletű vaj
- 160 g cukor
- 1 db tojás
- 100 g kandírozott, apró kockákra vágott narancshéj
- 100 g apróra vágott étcsoki
Ez életed legfinomabb csokis zabkeksze
Hozzávalók
- 170 g liszt
- 40 g holland kakaópor
- 1 csomag sütőpor (12 g)
- 1 csipet só
- 180 g zabpehely
- 200 g szobahőmérsékletű vaj
- 160 g cukor
- 1 db tojás
- 100 g kandírozott, apró kockákra vágott narancshéj
- 100 g apróra vágott étcsoki
A lisztet a kakaóporral, sütőporral, sóval és zabpehellyel összekeverjük. A vajat kihabosítjuk a cukorral, belekeverjük a tojást, hozzászórjuk a narancshéjat, étcsokit és végül belekeverjük az előzőleg összekevert szárazanyagokat. Diónyi gombócokat formázunk belőlük és a kezünkkel kissé szétlapítjuk, kör alakúra formázzuk őket. Sütőpapíros tepsire rakosgatjuk a korongokat és 180 fokos sütőben kb. 15 percig sütjük őket.