Hozzávalók
A panna cottához
- 500 ml tejszín ((30%-os))
- 200 ml tej ((2,8 %-os))
- 6 g porzselatin
- 160 g fehér csoki
- 40 g cukor
- ½ db vaníliarúd kikapart magjai
A csokiöntethez
- 170 ml tejszín
- 150 g étcsoki
- 1 mk fahéj
- 1 késhegynyi szegfűszeg
- 1 mk gyömbér
- 1 késhegynyi szerecsendió
A díszítéshez
- étcsoki
- szeletelt mandula
Fehér csokis panna cotta fűszeres csokiöntettel
Hozzávalók
A panna cottához
- 500 ml tejszín ((30%-os))
- 200 ml tej ((2,8 %-os))
- 6 g porzselatin
- 160 g fehér csoki
- 40 g cukor
- ½ db vaníliarúd kikapart magjai
A csokiöntethez
- 170 ml tejszín
- 150 g étcsoki
- 1 mk fahéj
- 1 késhegynyi szegfűszeg
- 1 mk gyömbér
- 1 késhegynyi szerecsendió
A díszítéshez
- étcsoki
- szeletelt mandula
A panna cottához a tejszínt összemelegítjük 150 ml tejjel. A maradék tejben elkeverjük a zselatint. A fehér csokit beletördeljük a melegedő tejszín és tej keverékébe, és hagyjuk, hogy felolvadjon. Hozzáadjuk a cukrot és a vaníliamagokat, majd megmelegítjük a zselatinos tejet, és ezt is a tejszínes részhez keverjük.
4-5 pohárba adagoljuk az alapot, és hűtőbe rakjuk 4-5 órára, amíg megdermed.
A tejszínt felmelegítjük, ráöntjük az apróra tört csokira és a fűszerekre. Amikor megolvadtak a csokidarabok, elkeverjük az öntetet, és rákanalazzuk a panna cották tetejére. Visszarakjuk kb. 1 órára a hűtőbe, majd tálaláskor étcsokireszelékkel és mandulaszeletekkel díszítjük.
Ha tetszett a fehér csokis panna cotta receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!