Hirdetés

Fordított szilvás lepény

Hozzávalók

1
kisebb tepsihez
+
220 g liszt
1 csipet só
2 tk fahéj
1 tk sütőpor
240 g cukor
10 g vaníliás cukor
2 db tojás
150 g vaj
180 ml tej
600 g szilva
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Fordított szilvás lepény

Tudom, sok kajára mondjuk azt, hogy seperc alatt elfogyott, de ez most annál is gyorsabban! Konkrétan még a morzsákat is „kiporszívózta” valaki a tányérból. :D
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

1
kisebb tepsihez
+
220 g liszt
1 csipet só
2 tk fahéj
1 tk sütőpor
240 g cukor
10 g vaníliás cukor
2 db tojás
150 g vaj
180 ml tej
600 g szilva
Bevásárlólistához adom

A tésztához a lisztet összekeverjük a sóval, 1 tk fahéjjal és a sütőporral, 120 g cukrot habosra keverünk a tojásokkal és a vaníliás cukorral. A két keveréket összedolgozzuk, hozzáadjuk a szoba-hőmérsékletű vajat és a tejet. 

A szilvákat ujjnyi vastagra szeleteljük, és összekeverjük 1 tk fahéjjal. 

120 g cukrot karamellizálunk, majd a tepsi alján egyenletesen eloszlatjuk. Rászórjuk a fahéjas szilvát, amit szintén egyenletesen eloszlatunk, majd a tésztát is elegyengetjük rajta. 180 fokos sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük a sütinket. 

Amikor megsült, hagyjuk kihűlni, és egy késsel a széle mentén körbevágjuk, így borítjuk ki a tepsiből. 

Ha tetszett a fordított szilvás lepény csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások