Hozzávalók
- 1 db nagyobb sütőtök (sütés után 400 g-ot használunk fel)
- 250 g liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 csipet só
- 1 csapott tk őrölt fahéj
- ½ mk őrölt szegfűszeg
- ½ mk őrölt gyömbér
- ½ mk őrölt szerecsendió
- 100 g barna cukor
- 100 g cukor
- 2 db tojás (L-es)
- 120 ml olaj
Frankó őszi süti: sütőtökös muffin
Hozzávalók
- 1 db nagyobb sütőtök (sütés után 400 g-ot használunk fel)
- 250 g liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 csipet só
- 1 csapott tk őrölt fahéj
- ½ mk őrölt szegfűszeg
- ½ mk őrölt gyömbér
- ½ mk őrölt szerecsendió
- 100 g barna cukor
- 100 g cukor
- 2 db tojás (L-es)
- 120 ml olaj
Fotó: Szilágyi NóriA sütőtököt félbevágjuk és 180 fokos sütőben puhára sütjük. A lisztet a fűszerekkel, sóval, sütőporral összekeverjük. A sütőtökből kiveszünk 400 g puha, pürés részt és a liszthez adjuk. Hozzáadjuk a tojásokat és a kétféle cukrot és elkezdjük keverni, miközben fokozatosan hozzácsorgatjuk az olajat. A masszát papírkapszlikkal bélelt muffin formába adagoljuk és 180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük őket.