Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Fűszeres-csokis keksz

Hozzávalók

28 - 30
darabhoz
+
100 g barna cukor
150 g vaj
130 g méz
2 db tojássárgája
1 csipet só
350 g liszt
3 tk őrölt fahéj
1 mk őrölt szegfűszeg
1 mk őrölt szerecsendió
150 - 200 g étcsokoládé
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Fűszeres-csokis keksz

Én speciel imádom a fűszeres, csokiba mártott kekszet. Tudjátok amelyiknél a kekszek mintázata is nagyon cuki, ráadásul ropogósak, csokisak és tele vannak karácsonyi hangulatú fűszerekkel. Attól függetlenül, hogy kicsit mézeskalács illata lesz a lakásnak, miközben sülnek a kekszek, ezt a sütit még nyáron is imádni fogjátok.
Kipróbáltam, jóóó lett!
2
Hirdetés

Hozzávalók

28 - 30
darabhoz
+
100 g barna cukor
150 g vaj
130 g méz
2 db tojássárgája
1 csipet só
350 g liszt
3 tk őrölt fahéj
1 mk őrölt szegfűszeg
1 mk őrölt szerecsendió
150 - 200 g étcsokoládé
Bevásárlólistához adom

A barna cukrot egy aprítógépben porcukor állagúra daráljuk, majd kikeverjük a vajjal és a mézzel. Ezután mehet bele a tojássárgája is. A lisztben elkeverjük a sót és a fűszereket, belekeverjük a cukros részbe, majd összegyúrjuk a tésztát. Lisztezett deszkán 2-3 mm vékonyra nyújtjuk és tetszőleges formákkal kiszaggatjuk.

180 fokra előmelegített sütőben kb. 13-14 perc alatt megsütjük őket. Figyeljünk rá, mert hamar megsülnek. A kihűlt kekszeket fejjel lefelé, szorosan egymás mellé rakjuk egy rácsra, és a hátlapjukat átkenjük a olvasztott csokival.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások