Hozzávalók
- 100 g barna cukor
- 150 g vaj
- 130 g méz
- 2 db tojássárgája
- 1 csipet só
- 350 g liszt
- 3 tk őrölt fahéj
- 1 mk őrölt szegfűszeg
- 1 mk őrölt szerecsendió
- 150 - 200 g étcsokoládé
Fűszeres-csokis keksz
Hozzávalók
- 100 g barna cukor
- 150 g vaj
- 130 g méz
- 2 db tojássárgája
- 1 csipet só
- 350 g liszt
- 3 tk őrölt fahéj
- 1 mk őrölt szegfűszeg
- 1 mk őrölt szerecsendió
- 150 - 200 g étcsokoládé
A barna cukrot egy aprítógépben porcukor állagúra daráljuk, majd kikeverjük a vajjal és a mézzel. Ezután mehet bele a tojássárgája is. A lisztben elkeverjük a sót és a fűszereket, belekeverjük a cukros részbe, majd összegyúrjuk a tésztát. Lisztezett deszkán 2-3 mm vékonyra nyújtjuk és tetszőleges formákkal kiszaggatjuk.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 13-14 perc alatt megsütjük őket. Figyeljünk rá, mert hamar megsülnek. A kihűlt kekszeket fejjel lefelé, szorosan egymás mellé rakjuk egy rácsra, és a hátlapjukat átkenjük a olvasztott csokival.