Hozzávalók
A kekszhez
- 230 g szobahőmérsékletű vaj
- 350 g cukor
- 2 db tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 260 g liszt
- 1 csomag (12 g) sütőpor
- 100 g holland kakaópor
- 1 csipet só
- 1 mk őrölt gyömbér
- 1 mk fahéj
A habcsókhoz
- 3 db tojásfehérje
- 200 g cukor
Fűszeres-habcsókos csokis keksz - a tökéletes karácsonyi süti
Hozzávalók
A kekszhez
- 230 g szobahőmérsékletű vaj
- 350 g cukor
- 2 db tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 260 g liszt
- 1 csomag (12 g) sütőpor
- 100 g holland kakaópor
- 1 csipet só
- 1 mk őrölt gyömbér
- 1 mk fahéj
A habcsókhoz
- 3 db tojásfehérje
- 200 g cukor
A kekszhez a vajat habosra keverjük a cukorral, vaníliás cukorral, majd beledobjuk a tojásokat is. A száraz anyagokat összekeverjük, majd hozzászórjuk a tojásos, vajas részhez és összekeverjük az alapot. Kisebb diónyi golyókat formázunk a masszából és sütőpapíros tepsire rakva, 180 fokos sütőben kb, 12 percig sütjük.
Közben a tojásfehérjét elkezdjük felverni, majd amikor már masszívabb, fehér habot kapunk, beleszórjuk a cukrot és kemény habbá verjük. Csillagcsöves nyomózsákba rakjuk és a sütőből kivett forró kekszek tetejére nyomunk egy-egy habrózsát. Visszatoljuk a sütőbe a kekszeket és még 5-6 percig sütjük, végül ha szeretnénk, szakácsfáklyával még kissé karamellizálhatjuk a habcsókok felületét.