Hozzávalók
- 150 g gesztenye
- 160 g liszt
- 1 tk őrölt fahéj
- 1 mk őrölt gyömbér
- 1 mk őrölt szegfűszeg
- 1 csipet só
- 60 g vaj
- 1 db tojás
- 80 g porcukor
- 100 g étcsoki a bevonáshoz
Gesztenyés-csokis keksz
Hozzávalók
- 150 g gesztenye
- 160 g liszt
- 1 tk őrölt fahéj
- 1 mk őrölt gyömbér
- 1 mk őrölt szegfűszeg
- 1 csipet só
- 60 g vaj
- 1 db tojás
- 80 g porcukor
- 100 g étcsoki a bevonáshoz
A gesztenyét rusztikusabb darabokra vágjuk. A lisztet elkeverjük a fahéjjal, a gyömbérrel, a szegfűszeggel és a sóval, majd a csoki kivételével minden más hozzávalót a liszthez adunk, és összegyúrjuk a tésztát. Lisztezett felületen kb. 1 cm vastagságúra nyújtjuk, és kis korongokat (2-2,5 cm-es) szaggatunk belőle. Sütőpapíros tepsire rakosgatjuk őket, és 180 fokra előmelegített sütőben 18-20 perc alatt megsütjük a kekszeket.
Amikor kihűltek, a csokit vízgőz fölött felolvasztjuk, és belemártjuk a kekszek egyik felét. Sütőpapíros deszkára rakjuk őket, és hűvösebb helyen hagyjuk, hogy visszadermedjen a csokiréteg. Fémdobozban sokáig eláll. 🙂
Ha tetszett a gesztenyés-csokis keksz receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!