Hozzávalók
- 50 g sült gesztenye
- 250 g gesztenyemassza
- 40 g porcukor
- 2 tk rumaroma
- 1 db narancs héja
- 40 g kekszmorzsa
A hempergetéshez
- 30 g porcukor
Gesztenyés hógolyó
Hozzávalók
- 50 g sült gesztenye
- 250 g gesztenyemassza
- 40 g porcukor
- 2 tk rumaroma
- 1 db narancs héja
- 40 g kekszmorzsa
A hempergetéshez
- 30 g porcukor
A sült gesztenyét összemorzsoljuk, és összekeverjük a gesztenyemasszával. Ezután belekeverjük a porcukrot, a rumot és a narancshéjat, majd beállítjuk az állagát a kekszmorzsával. Ha házi gesztenyemasszát használtok, előfordulhat, hogy több nedvesség van benne, ezért ebben az esetben több kekszmorzsára lehet szükség.
A kész masszából golyócskákat formázunk – mi 40 grammosakat csináltunk, így jött ki a 15 db golyócska. A kész golyókat porcukorba forgatjuk, hogy fehérek legyenek. Ez a mozzanat természetesen elhagyható, de ettől látványosabb lesz.
Ha tetszett a gesztenyés hógolyó receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!