Hozzávalók
- 1 l 2,8%-os tej
- 200 g porcukor
- 100 g búzadara
- 1 tk fahéj
- 3 db tojás
- 1 db citrom
- 1 csipet só
- 40 g keményítő
- 100 g vaj
A tepsi kikenéséhez:
- 1 ek vaj
- 50 g barna cukor
A tetejére
- 50 g barna cukor
- 1 ek fahéj
- 50 g méz
A tálaláshoz
- porcukor
Görögös tejpite
Hozzávalók
- 1 l 2,8%-os tej
- 200 g porcukor
- 100 g búzadara
- 1 tk fahéj
- 3 db tojás
- 1 db citrom
- 1 csipet só
- 40 g keményítő
- 100 g vaj
A tepsi kikenéséhez:
- 1 ek vaj
- 50 g barna cukor
A tetejére
- 50 g barna cukor
- 1 ek fahéj
- 50 g méz
A tálaláshoz
- porcukor
A tejet és a porcukrot közepes lángon felmelegítjük, míg a cukor el nem olvad. A búzadarához keverjük a fahéjat, hozzáadjuk a felvert tojásokat és csomómentesre keverjük. Belereszeljük a citrom héját és belefacsarjuk a levét, hozzáadjuk a sót.
Majd hőkiegyenlítünk: átszedünk egy kanállal a cukros tejből, elkeverjük, majd visszaöntjük a lábosba az egészet. A keményítőt kikeverjük pár kanál vízzel és ezt is a lábosba öntjük. Folyamatosan kevergetve pár perc alatt besűrítjük. A tűzről lehúzva hozzáadjuk a kockára vágott vajat, összekeverjük, és egy kivajazott és barna cukorral kiszórt sütőtálba öntjük a masszát, és elegyengetjük. A tetejét megszórjuk a fahéjjal elkevert barna cukorral és csurgatunk rá kevés mézet.
180 fokra előmelegített sütőben 45 percig sütjük, majd kivárjuk, míg teljesen kihűl, ez 2-3 óra is lehet akár, de addig nem lehet felvágni. Felkockázva, porcukorral meghintve tálaljuk.
Ha tetszett a tejpite receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!