Hozzávalók
- 1 csomag leveles tészta
- 200 g túró
- 2 ek búzadara
- 2 db tojássárgája
- 1/2 db vaníliarúd
- 1 mk reszelt gyömbér
- 70 g porcukor
- 3 db alma
- 1 db tojás
- 1 mk őrölt fahéj
- 2 ek cukor
Hozzávalók
- 1 csomag leveles tészta
- 200 g túró
- 2 ek búzadara
- 2 db tojássárgája
- 1/2 db vaníliarúd
- 1 mk reszelt gyömbér
- 70 g porcukor
- 3 db alma
- 1 db tojás
- 1 mk őrölt fahéj
- 2 ek cukor
A krémhez a túrót, búzadarát, tojássárgájákat, vanília kikapart magjait, gyömbért és a porcukrot villával alaposan összetörjük. A leveles tésztát kihajtjuk, levágunk a széléből egy kis darabot, hogy négyzet alakot kapjunk és kb. 1-1,5 cm-rel a széleitől ejtünk egy vékony bemetszést, de nem vágjuk át teljesen a tésztát. Ez segít majd, hogy szép pereme legyen a sütinek.
A megmosott almák magházát eltávolítjuk, félbevágjuk és vékony szeletekre szeljük. A tészta közepére kenjük a tölteléket, a bemetszésig, erre rakosgatjuk legyezőszerűen az almaszeleteket. A tészta szélét lekenjük a lazán felvert tojással, az egészet megszórjuk kevés fahéjjal és a cukorral, majd 190 fokra előmelegített sütőben, 20 perc alatt készre sütjük.
Ha tetszett a túrós-almás pite receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!