Hozzávalók
A tésztához
- 225 g hideg vaj
- 60 g cukor
- 300 g liszt
- 1 mk só
A töltelékhez
- 400 g nektarin (vagy más barack)
- 50 - 70 g cukor (barack édességétől függ)
- 1 tk őrölt rozmaring
A tetejére
- 50 g mandula
Gyors süti: mandulás barackos kocka
Hozzávalók
A tésztához
- 225 g hideg vaj
- 60 g cukor
- 300 g liszt
- 1 mk só
A töltelékhez
- 400 g nektarin (vagy más barack)
- 50 - 70 g cukor (barack édességétől függ)
- 1 tk őrölt rozmaring
A tetejére
- 50 g mandula
A tésztához az összes hozzávalót gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. A tészta ¾-ét sütőpapírral bélelt tepsibe egyengetjük, majd 180 fokon 7 perc alatt elősütjük. A barackot a cukorral és a rozmaringgal sűrűre (sziruposra) főzzük, ráöntjük a tészta tetejére. A barackos rétegre morzsoljuk a maradék tésztát, rászórjuk a darabokra vágott mandulát és 180 fokon 25-30 perc alatt készre sütjük. Megvárjuk míg kihűl és szeletelve tálaljuk.