Hozzávalók
- 25 dkg vaj
- 25 dkg barnacukor
- 5 db tojás kettéválasztva
- 1 db narancs
- 17 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 késhegynyi szódabikarbóna
- 1 csipet só
- 1 tk őrölt fahéj
- ½ tk őrölt szerecsendió
- ½ tk őrölt gyömbér
- 20 dkg natúr pisztácia
- 25 dkg reszelt sárgarépa
- 5 - 6 db aszalt sárgabarack
- 5 - 6 db kandírozott kumquat
A krémhez
- 25 dkg natúr krémsajt
- 10 dkg porcukor
- 1 db citrom reszelt héja
- ½ db citrom leve
Húsvéti mini répatorta-kuglóf
Hozzávalók
- 25 dkg vaj
- 25 dkg barnacukor
- 5 db tojás kettéválasztva
- 1 db narancs
- 17 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 késhegynyi szódabikarbóna
- 1 csipet só
- 1 tk őrölt fahéj
- ½ tk őrölt szerecsendió
- ½ tk őrölt gyömbér
- 20 dkg natúr pisztácia
- 25 dkg reszelt sárgarépa
- 5 - 6 db aszalt sárgabarack
- 5 - 6 db kandírozott kumquat
A krémhez
- 25 dkg natúr krémsajt
- 10 dkg porcukor
- 1 db citrom reszelt héja
- ½ db citrom leve
A vajat a cukorral robotgépben habosra keverjük. Egyenként beledolgozzuk a tojásságákat, majd belefacsarjuk a narancs levét és belereszeljük a narancs héját a masszába. Összedolgozzuk.
Egy tálban összekeverjük a lisztet, sütőport, sót, szódabikarbónát és a fűszereket. A pisztácia felét finomra daráljuk, a másik felét durvára daraboljuk és az egészet a lisztes keverékhez adjuk, amit kanalanként adagolva összedolgozunk a vajas masszával. Végül hozzáadjuk a reszelt sárgarépát és a finomra aprított aszalt gyümölcsöket.
A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük és több adagban a répás masszához forgatjuk. Kivajazott, kilisztezett sütőformába kanalazzuk és 180 fokaos sütőben készre sütjük. Ha kis formákat használunk, a sütési idő 40 perc, egy nagy forma esetén kb. 1 óra. Mielőtt a sütőből kivesszük a süteményt, végezzünk szúrópróbát, ha nem tapad a tészta a pálcikára vagy villára, elkészült. Fogyasztás előtt hagyjuk kihűlni.
A krémhez a hozzávalókat egy tálban alaposan kikeverjük és a kihűlt kuglófok tetejére kanalazva vagy mellé kínáljuk.
Ha tetszett a mini répatorta-kuglóf receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!