Hozzávalók
- 4 db tojás
- 140 g cukor
- 125 g olvasztott vaj
- 110 g liszt
- 1 db citrom
- ½ db vaníliarúd
- 500 ml tej
Intelligens krémes
Hozzávalók
- 4 db tojás
- 140 g cukor
- 125 g olvasztott vaj
- 110 g liszt
- 1 db citrom
- ½ db vaníliarúd
- 500 ml tej
Az intelligens krémes elkészítéséhez a tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, majd mehet bele az olvasztott vaj is. Belekeverjük a vaníliarúd kikapart magjait, a citrom reszelt héjat, a lisztet, végül folyamatos kevergetés mellett felöntjük a tejjel.
Hozzáforgatjuk a felvert tojásfehérjehabot is. A masszát a tepsibe öntjük, és először 10 percig sütjük 180 fokra előmelegített sütőben, majd 160 fokon további 40 percig. Szeletelés előtt hagyjuk, hogy teljesen kihűljön.
Ha tetszett az intelligens krémes receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!