Hirdetés

Isteni ragacsos vajas süti

Hozzávalók

Hozzávalók
6
főre

Az alaphoz

130 g finomliszt (BL 55)
4 ek cukor
115 g vaj
1 csipet só
1 db tojás

A töltelékhez

170 g vaj
100 g cukor
130 g liszt
160 ml sűrített tej
60 ml méz
1 mk vaníliakivonat
Hirdetés

Isteni ragacsos vajas süti

A süti eredeti receptje az 1930-as évek Amerikájából származik. A legenda szerint egy német pék túl sok vajat pakolt a kávés süteménybe, amit így ugyan elrontott, de megszületett ez a mennyei, ragacsos csoda. Pont olyan ragacsos és édes mint egy forró augusztusi vasárnap. Mint mondtam: isteni…
Hirdetés

Hozzávalók

Hozzávalók
6
főre

Az alaphoz

130 g finomliszt (BL 55)
4 ek cukor
115 g vaj
1 csipet só
1 db tojás

A töltelékhez

170 g vaj
100 g cukor
130 g liszt
160 ml sűrített tej
60 ml méz
1 mk vaníliakivonat

Egy aprítógépben összedolgozzuk a lisztet, a cukrot, a vajat  és a sót. Amikor morzsaszerűen összeállt, hozzáadjuk a tojást és azzal is eldolgozzuk. Amikor  elkészült belenyomkodjuk egy közepes méretű sütőtál aljába. A töltelékhez habosra keverjük a vajat a cukorral, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót és homogén masszává keverjük. Ráöntjük a  az alapra és 180 fokon 25-30 perc alatt készre sütjük. Tálalás előtt hagyjuk, hogy kihűljön, majd porcukorral megszórjuk és szeleteljük.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?