Hozzávalók
Az alaphoz
- 130 g finomliszt (BL 55)
- 4 ek cukor
- 115 g vaj
- 1 csipet só
- 1 db tojás
A töltelékhez
- 170 g vaj
- 100 g cukor
- 130 g liszt
- 160 ml sűrített tej
- 60 ml méz
- 1 mk vaníliakivonat
Isteni ragacsos vajas süti
Hozzávalók
Az alaphoz
- 130 g finomliszt (BL 55)
- 4 ek cukor
- 115 g vaj
- 1 csipet só
- 1 db tojás
A töltelékhez
- 170 g vaj
- 100 g cukor
- 130 g liszt
- 160 ml sűrített tej
- 60 ml méz
- 1 mk vaníliakivonat
Egy aprítógépben összedolgozzuk a lisztet, a cukrot, a vajat és a sót. Amikor morzsaszerűen összeállt, hozzáadjuk a tojást és azzal is eldolgozzuk. Amikor elkészült belenyomkodjuk egy közepes méretű sütőtál aljába. A töltelékhez habosra keverjük a vajat a cukorral, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót és homogén masszává keverjük. Ráöntjük a az alapra és 180 fokon 25-30 perc alatt készre sütjük. Tálalás előtt hagyjuk, hogy kihűljön, majd porcukorral megszórjuk és szeleteljük.