Hozzávalók
A fagyihoz
- 200 ml habtejszín
- 800 g görög joghurt
- 100 g porcukor
- 1 db citrom reszelt héja
- 1 mk vaníliaaroma
A meggyraguhoz
- 300 g meggy (fagyasztott vagy friss)
- 90 g kristálycukor
- 1 mk őrölt fahéj
- 20 g bourbon vaníliás cukor
- 1 ek étkezési keményítő
- 50 ml víz
Hozzávalók
A fagyihoz
- 200 ml habtejszín
- 800 g görög joghurt
- 100 g porcukor
- 1 db citrom reszelt héja
- 1 mk vaníliaaroma
A meggyraguhoz
- 300 g meggy (fagyasztott vagy friss)
- 90 g kristálycukor
- 1 mk őrölt fahéj
- 20 g bourbon vaníliás cukor
- 1 ek étkezési keményítő
- 50 ml víz
A joghurtfagyi meggyraguval egy igazi nyári frissítő! A fagyihoz a hozzávalókat összekeverjük, és fagylaltgépben elkészítjük. Amennyiben nincs gépünk, úgy a fagyialapot fagyasztóba tesszük, és óránként 5-6 alkalommal megkeverjük.
A meggyraguhoz a meggyet, a cukrot, a fahéjat és a vaníliás cukrot 3-4 perc alatt összeforraljuk. Ha friss meggyet használunk, magozzuk ki előtte, és ha szükséges, adjunk hozzá kevés vizet, hogy ragusabb legyen a forralás hatására. A keményítőt kikeverjük a vízzel, a meggyraguhoz adjuk, egyet még forralunk rajta, közben folyamatosan kevergetjük. Ha langyosra hűlt, botmixerrel kissé átzúzzuk, de csak annyira, hogy rusztikusabb maradjon.
A joghurtfagyit tálalás előtt 30 perccel átrakjuk a sima hűtőbe, hogy elkezdjen visszalágyulni, és szépen gombócozható legyen, majd a meggyraguval meglocsolva kínáljuk.
Elkészítési idő:
Ha tetszett a joghurtfagyi meggyraguval receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!