Hozzávalók
- 3 - 4 db körte
- 120 g cukor
- 60 g vaj
- 1 db vaníliarúd
- 1 csomag leveles tészta
- 1 csipet fahéj
Karamellizált körtés tarte tatin
Hozzávalók
- 3 - 4 db körte
- 120 g cukor
- 60 g vaj
- 1 db vaníliarúd
- 1 csomag leveles tészta
- 1 csipet fahéj
A körtéket meghámozzuk, félbevágjuk és eltávolítjuk a magházat és a szárat. A cukrot egy sütőben is süthető serpenyőben karamellizáljuk, beledobjuk a vajat, a vaníliarúd kikapart magjait, átkeverjük, majd beledobjuk a körtéket is. Öntünk hozzá kb. 20 ml vizet, és 10 percig, 1-2 alkalommal átfordítva “pároljuk” benne a körtéket. Mikor kicsit megpuhultak, elzárjuk a lángot, elrendezgetjük szépen a körtéket és hagyjuk 15 percig pihenni, hogy kissé kihűljenek.
Mikor a karamell is kicsit szilárdabb, befedjük a serpenyőt a leveles tésztával, körbevágjuk a lelógó széleket, és kicsit behajtogatjuk a széleit, hogy ne a serpenyő szélét, hanem a körtéket és a karamelles részt fedje le a tészta.
200 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük a tésztát kb. 20 perc alatt. Mikor kész, langyosra hűtjük, rárakunk egy tálat és egy gyors mozdulattal megfordítjuk. Megszórjuk a körtéket kevés fahéjjal és már ehetjük is.
Ha tetszett a körtés tarte tatin receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!