Hozzávalók
- 5 db nagyobb körte (keményebb fajta)
- 150 g barna cukor
- 1 tk fahéj
- ½ ek keményítő
- 30 - 40 g vaj
A tésztához
- 100 g olvasztott vaj
- 50 ml tej
- 300 g liszt
- 1 tk sütőpor
- 1 csipet só
- 30 g bourbon vaníliás cukor
- 1 db citrom héja
- 1 db tojás
Körtés cobbler
Hozzávalók
- 5 db nagyobb körte (keményebb fajta)
- 150 g barna cukor
- 1 tk fahéj
- ½ ek keményítő
- 30 - 40 g vaj
A tésztához
- 100 g olvasztott vaj
- 50 ml tej
- 300 g liszt
- 1 tk sütőpor
- 1 csipet só
- 30 g bourbon vaníliás cukor
- 1 db citrom héja
- 1 db tojás
A körte magházát és végeit levágjuk, darabonként 6 részre vágjuk. Egy tálba rakjuk, megszórjuk a barna cukorral, a fahéjjal és a keményítővel, és összeforgatjuk az egészet. Egy tepsibe rakjuk, kis darabokban rápakoljuk a vajat, és berakjuk 20 percre a 180 fokosra előmelegített sütőbe (ha puhább a körténk, kevesebb is elég neki).
Amíg sül, elkészítjük a tésztát: az olvasztott vajat összekeverjük a tejjel. Egy másik tálban pedig az összes száraz hozzávalót, majd vegyítjük a kettőt, és belekeverjük a tojást. Kis gombócokat formázunk belőle. Ha elősült a körte, rárakjuk a gombócokat, és további 20 percre visszarakjuk sülni. Fagyival vagy tejszínhabbal tálaljuk.
Ha tetszett a körtés cobbler receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!