Hirdetés

Körtés cobbler

Hozzávalók

1
20 x 25 cm nagyságú tepsihez
+
5 db nagyobb körte (keményebb fajta)
150 g barna cukor
1 tk fahéj
½ ek keményítő
30 - 40 g vaj

A tésztához

100 g olvasztott vaj
50 ml tej
300 g liszt
1 tk sütőpor
1 csipet só
30 g bourbon vaníliás cukor
1 db citrom héja
1 db tojás
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Körtés cobbler

A cobbler az egyik legegyszerűbb gyümölcsös süti, amit csak összekevertek és bedobtok a sütőbe. Ez a körtés változat tökéletes ősszel, hiszen ekkor vannak a legszebb és legjobb körték, úgyhogy mindenképpen csináljátok meg, amíg tart a szezon!
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

1
20 x 25 cm nagyságú tepsihez
+
5 db nagyobb körte (keményebb fajta)
150 g barna cukor
1 tk fahéj
½ ek keményítő
30 - 40 g vaj

A tésztához

100 g olvasztott vaj
50 ml tej
300 g liszt
1 tk sütőpor
1 csipet só
30 g bourbon vaníliás cukor
1 db citrom héja
1 db tojás
Bevásárlólistához adom

A körte magházát és végeit levágjuk, darabonként 6 részre vágjuk. Egy tálba rakjuk, megszórjuk a barna cukorral, a fahéjjal és a keményítővel, és összeforgatjuk az egészet. Egy tepsibe rakjuk, kis darabokban rápakoljuk a vajat, és berakjuk 20 percre a 180 fokosra előmelegített sütőbe (ha puhább a körténk, kevesebb is elég neki). 

Amíg sül, elkészítjük a tésztát: az olvasztott vajat összekeverjük a tejjel. Egy másik tálban pedig az összes száraz hozzávalót, majd vegyítjük a kettőt, és belekeverjük a tojást. Kis gombócokat formázunk belőle. Ha elősült a körte, rárakjuk a gombócokat, és további 20 percre visszarakjuk sülni. Fagyival vagy tejszínhabbal tálaljuk.

Körtés cobbler

Ha tetszett a körtés cobbler receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások