Hozzávalók
Tészta
- 15 dkg liszt
- 12 dkg hideg vaj
- 1 egész tojás
- 1 csipet só
- 5 ek hideg víz
Töltelék
- 15 dkg mogyoró
- 7 dkg cukor
- 1 db tojás
- 5 ek puha vaj
- 1 tk szárított narancshéj
- ½ dl whisky
- 20 - 25 dkg ízlés szerinti gyümölcs, pl. körte
Hozzávalók
Tészta
- 15 dkg liszt
- 12 dkg hideg vaj
- 1 egész tojás
- 1 csipet só
- 5 ek hideg víz
Töltelék
- 15 dkg mogyoró
- 7 dkg cukor
- 1 db tojás
- 5 ek puha vaj
- 1 tk szárított narancshéj
- ½ dl whisky
- 20 - 25 dkg ízlés szerinti gyümölcs, pl. körte
A sütőt 180 fokra melegítjük. A töltelékhez a mogyorót ledaráljuk a cukorral, hozzáadjuk a gyümölcs kivételével az összes többi hozzávalót és tovább daráljuk késes robotgépben. A tésztához a hozzávalókból gyors mozdulatokkal vagy robotgéppel ruganyos tésztát gyúrunk. Kinyújtjuk, kerek piteformába terítjük, rákenjük a tölteléket és elrendezzük rajta a gyümölcsöt. Forró sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha a töltelék felemelkedik, a gyümölcs pedig megpuhul. Teljesen kihűtjük szeletelés előtt.
NÉZZÉTEK MEG A TÖBBI VIDEÓT IS, ÉS KÖVESSETEK MINKET FACEBOOKON ÉS INSTAGRAMON!