Hirdetés
Instant

Körtés-mogyorós-viszkis frangipane

Hozzávalók

5
kisebbhez vagy egy nagy sütihez
+

Tészta

15 dkg liszt
12 dkg hideg vaj
1 egész tojás
1 csipet só
5 ek hideg víz

Töltelék

15 dkg mogyoró
7 dkg cukor
1 db tojás
5 ek puha vaj
1 tk szárított narancshéj
½ dl whisky
20 - 25 dkg ízlés szerinti gyümölcs, pl. körte
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Körtés-mogyorós-viszkis frangipane

A süti, amit mindenki imád, még az is, aki készíti. Egyszerű, de annyira hihetetlenül finom, hogy biztosan nem egyszer készítitek majd el. Az benne a jó, hogy ez egy alaprecept, amit az ízlésetek és az éppen kapható gyümölcsök szezonja szerint variálhattok. A sütés szexi, a sütievés után pedig a futás is az.
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

5
kisebbhez vagy egy nagy sütihez
+

Tészta

15 dkg liszt
12 dkg hideg vaj
1 egész tojás
1 csipet só
5 ek hideg víz

Töltelék

15 dkg mogyoró
7 dkg cukor
1 db tojás
5 ek puha vaj
1 tk szárított narancshéj
½ dl whisky
20 - 25 dkg ízlés szerinti gyümölcs, pl. körte
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A sütőt 180 fokra melegítjük. A töltelékhez a mogyorót ledaráljuk a cukorral, hozzáadjuk a gyümölcs kivételével az összes többi hozzávalót és tovább daráljuk késes robotgépben. A tésztához a hozzávalókból gyors mozdulatokkal vagy robotgéppel ruganyos tésztát gyúrunk. Kinyújtjuk, kerek piteformába terítjük, rákenjük a tölteléket és elrendezzük rajta a gyümölcsöt. Forró sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha a töltelék felemelkedik, a gyümölcs pedig megpuhul. Teljesen kihűtjük szeletelés előtt.

NÉZZÉTEK MEG A TÖBBI VIDEÓT IS, ÉS KÖVESSETEK MINKET FACEBOOKON ÉS INSTAGRAMON!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások