Hozzávalók
- 3 db tojássárgája
- 300 ml tej
- 70 g cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 ek liszt
- ½ db vaníliarúd
- 1 csipet só
- 400 g túró
- 1 marék mazsola
- 1 db citrom reszelt héja
Krémtúró, amit nem csak a gyerekek imádnak
Hozzávalók
- 3 db tojássárgája
- 300 ml tej
- 70 g cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 ek liszt
- ½ db vaníliarúd
- 1 csipet só
- 400 g túró
- 1 marék mazsola
- 1 db citrom reszelt héja
A tojássárgájákat, tejet, cukrot, vaníliás cukrot, lisztet, sót és a vaníliarúd kikapart magjait, valamint magát a rudat is, folyamatos kevergetés mellett, puding sűrűségűre főzzük és hagyjuk kihűlni. A mazsolát beáztatjuk kevés vízbe vagy ha szeretnénk akár rumba is.
A reszelt citromhéjat és a túrót aprítógépben krémesre zúzzuk, majd belekeverjük a kihűlt pudingalapot is (a vaníliarúd nélkül), végül belekeverjük a beáztatott mazsolát és poharakba kanalazzuk a krémet.
Ha tetszett a krémtúró receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!