Hozzávalók
- 200 g liszt
- 200 g cukor
- 200 ml tej
- 100 g vaj
- 2 db tojás
- ½ csomag sütőpor
- 1 db citrom reszelt héja
- 150 g magozott meggy
Hozzávalók
- 200 g liszt
- 200 g cukor
- 200 ml tej
- 100 g vaj
- 2 db tojás
- ½ csomag sütőpor
- 1 db citrom reszelt héja
- 150 g magozott meggy
A tojást és a cukrot elkezdjük felverni, majd hozzácsurgatjuk a kihűlt olvasztott vajat és habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a tejet, a sütőport és a citromhéjat, majd jó alaposan összedolgozzuk. Sütőpapírral bélelt kisebb méretű tepsibe öntjük, és tetszés szerint beledobáljuk a meggyet. 180 fokra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt aranybarnára sütjük. Ha kihűlt, megszórjuk porcukorral a tetejét.