Hozzávalók
- 200 g cukor
- 110 g vaj
- 1 db tojás
- ½ db citrom héja
- 1 tk levendula
- 1 ek citromlé
- 1 tk sütőpor
- 1 csipet só
- 250 g liszt
- cukor a szóráshoz
Levendulás-citromos keksz
Hozzávalók
- 200 g cukor
- 110 g vaj
- 1 db tojás
- ½ db citrom héja
- 1 tk levendula
- 1 ek citromlé
- 1 tk sütőpor
- 1 csipet só
- 250 g liszt
- cukor a szóráshoz
A cukrot kikeverjük a kisebb kockákra vágott vajjal, majd mehet bele a tojás is. Egy újabb keverés után belereszeljük a citromhéjat és hozzáadjuk a levendulát, citromlevet, majd a sütőporra és sóval elkevert lisztet. A tésztát összegyúrjuk, fóliába csomagoljuk és 30 percre hűtőbe rakjuk. Lisztezett felületen kinyújtjuk kb. 4 mm vastagságúra és kb. 5 cm-es korongokat szúrunk ki belőle, pogácsaszaggatóval.
Sütőpapírral borított tepsire rakjuk őket és mindegyiket megszórjuk kristálycukorral. 180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a széle aranybarna lesz (kb. 15 perc). Légmentesen zárható dobozban sokáig eláll!
Ha tetszett a levendulás-citromos keksz receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!