Hozzávalók
- 30 dkg darált mandula
- 20 dkg kristálycukor
- 25 dkg magas kakaótartalmú étcsokoládé
- 7 ½ dkg cukrozatlan kakaópor
- 1 ½ dl mandulatej
- 9 db tojás
- 2 tk vaníliakivonat
- 1 csipet só
- 0.25 tk őrölt szerecsendió
Hozzávalók
- 30 dkg darált mandula
- 20 dkg kristálycukor
- 25 dkg magas kakaótartalmú étcsokoládé
- 7 ½ dkg cukrozatlan kakaópor
- 1 ½ dl mandulatej
- 9 db tojás
- 2 tk vaníliakivonat
- 1 csipet só
- 0.25 tk őrölt szerecsendió
A mandulát 5 dkg cukorral és az apró darabokra vágott étcsokoládéval aprítógépben ledaráljuk, a gép méretétől függően 1-2 részletben.
A tojássárgákat a maradék cukorral robotgépben kikeverjük, amíg egészen világossárga, krémes nem lesz. Hozzáadjuk a vaníliakivonatot, a kakaót, a sót, a szerecsendiót, a mandulatejet és a mandulás-csokis keveréket, majd simára keverjük.
A tojásfehérjéből közepesen kemény habot verünk. A fehérjehabot az összekevert csokis masszához óvatosan, több adagban hozzákeverjük, vigyázva, hogy ne törjön össze a hab. Az egészet olajjal kikent, tapadásmentes sütőformába tesszük, és 180 fokos sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük. Mielőtt kivesszük a sütőből megszúrjuk, ha nem tapad a késre a tészta, elkészült! Nem szabad hagyni, hogy kiszáradjon!
Szeletelés előtt hagyjuk kihűlni. Kakaóporral meghintve kínáljuk.