Hozzávalók
A morzsához:
- 100 g vaj
- 75 g liszt
- 25 g zabpehely
- 75 g cukor
- 30 g kakaópor
A krémhez:
- 100 g étcsokoládé
- 100 ml forró tejszín
- 2 db tojás
- só
- 1 egész lágy krémsajt
A meggyraguhoz:
- 1 marék lecsepegtetett meggybefőtt
- 2-3 ek meggylekvár
- 40 ml meggypálinka
A lúdláb pohárdesszertként is jó!
Hozzávalók
A morzsához:
- 100 g vaj
- 75 g liszt
- 25 g zabpehely
- 75 g cukor
- 30 g kakaópor
A krémhez:
- 100 g étcsokoládé
- 100 ml forró tejszín
- 2 db tojás
- só
- 1 egész lágy krémsajt
A meggyraguhoz:
- 1 marék lecsepegtetett meggybefőtt
- 2-3 ek meggylekvár
- 40 ml meggypálinka
Egy késes aprítógépbe dobjuk a morzsa hozzávalóit, lezúzzuk, majd egy sütőpapírral bélelt tepsire szórjuk, és 200 fokos sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük. Sütés közben egyszer átkeverjük, hogy egyenletesen süljön. Egy tálba törjük az étcsokoládét és ráöntjük a forró tejszínt, majd ha a csoki elkezdett olvadni, jó alaposan elkeverjük. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat a csokihoz nyomatjuk és simára keverjük egy evőkanál lágy krémsajttal együtt. A fehérjéket habbá verjük egy csipet sóval, a felét a csokihoz keverjük, a második részletet pedig óvatosan beleforgatjuk a mousse-ba. Jöhet a meggyragu, amihez összeforraljuk a meggybefőttet a lekvárral és a pálinkával. Már csak a tálalás van hátra: a pohár aljára kanalazunk egy adag meggyragut, erre mehet a csokimousse, majd végül rádobunk egy jó nagy adagot a morzsából is.