Hozzávalók
A palacsintához
- 250 g liszt
- 1 ek porcukor
- 2 db tojás
- 1 csipet só
- 1 mk sütőpor
- 350 ml tej részletekben adagolva
- 150 ml szódavíz
A töltelékhez
- 8 db kifli
- 250 g mák
- 100 g porcukor
- 700 ml tej
- 2 csomag vaníliás cukor
A vaníliasodóhoz
- 50 g cukor
- 25 g liszt
- 5 db tojássárgája
- 650 ml tej
- 1 db vaníliarúd
Mákos gubás palacsinta - jól látjátok!
Hozzávalók
A palacsintához
- 250 g liszt
- 1 ek porcukor
- 2 db tojás
- 1 csipet só
- 1 mk sütőpor
- 350 ml tej részletekben adagolva
- 150 ml szódavíz
A töltelékhez
- 8 db kifli
- 250 g mák
- 100 g porcukor
- 700 ml tej
- 2 csomag vaníliás cukor
A vaníliasodóhoz
- 50 g cukor
- 25 g liszt
- 5 db tojássárgája
- 650 ml tej
- 1 db vaníliarúd
A palacsinta hozzávalóit egy tálban csomómentesre keverjük (érdemes átmenni rajta egy botmixerrel is, hogy ne maradjanak pici lisztcsomók benne). Enyhén kiolajozott, tapadásmentes, teflon palacsintasütőben szépen eloszlatunk egy adag tésztát, és közepes lángon 1-2 perc alatt megsütjük 1-1 perc alatt mindkét oldalát. Kisütjük az összes palacsintát.
A sodóhoz a cukrot és a lisztet elkeverjük, majd hozzáöntünk kb. 150 ml tejet és csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a vaníliarúd kikapart belsejét és magát a hüvelyt is (ezt a végén kivesszük), a tojássárgájákat és a maradék tejet, átkeverjük és közepes lángon, folyamatos kevergetés mellett, besűrítjük, majd ha langyosra hűlt, bedobjuk a hűtőbe felhasználásig.
A töltelékhez a kiflit apró darabokra vágjuk vagy tépkedjük, majd összekeverjük a többi alapanyaggal. A cuccos, mákos kifliket beletöltjük a palacsintába, és a vaníliasodóval nyakon öntve tálaljuk.