Hozzávalók
A piskótához
- 2 db tojás
- 200 g cukor
- 1 db citrom reszelt héja
- ½ tk vanília kivonat
- 200 g liszt
- 1 tk sütőpor
- 1 csipet só
- 75 ml tej
- 75 ml olívaolaj
A málnakrémhez
- 250 g mascarpone
- 50 g porcukor
- 200 g friss málna
A tejszínhabréteghez
- 100 ml habtejszín
- 1 ½ ek porcukor
A díszítéshez
- ½ marék pisztácia
- 1 marék friss málna
Málnahabos torta pisztáciával
Hozzávalók
A piskótához
- 2 db tojás
- 200 g cukor
- 1 db citrom reszelt héja
- ½ tk vanília kivonat
- 200 g liszt
- 1 tk sütőpor
- 1 csipet só
- 75 ml tej
- 75 ml olívaolaj
A málnakrémhez
- 250 g mascarpone
- 50 g porcukor
- 200 g friss málna
A tejszínhabréteghez
- 100 ml habtejszín
- 1 ½ ek porcukor
A díszítéshez
- ½ marék pisztácia
- 1 marék friss málna
Fotó: Szilágyi NóraA tojást a cukorral kihabosítjuk, hozzáadjuk a citrom reszelt héját, a vanília kivonatot, majd eldolgozzuk. Hozzászitáljuk a lisztet, sütőport, sót, tejet és olajat, majd egyneműre keverjük. Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, 180 fokon légkeveréses programon 25 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.
A krémhez a mascarponét a porcukorral és a málnával robotgéppel összekeverjük és a kihűlt piskóta tetejére kenjünk. A tejszínt a porcukorral habbá verjük és rákenjünk a málnakrém tetejére, majd friss gyümölccsel és durvára vágott pisztáciával tálaljuk.