Hozzávalók
- 1 csomag élesztős leveles tészta
A krémhez
- 350 g mascarpone
- 90 g porcukor
- 180 g málna
A karamellhez
- 185 g cukor
- 3 ek víz
- 30 g vaj
- 125 ml habtejszín
A tálaláshoz
- 1 marék mandula
- pár szem málna
Málnás-mascarponekrémes szendvics
Hozzávalók
- 1 csomag élesztős leveles tészta
A krémhez
- 350 g mascarpone
- 90 g porcukor
- 180 g málna
A karamellhez
- 185 g cukor
- 3 ek víz
- 30 g vaj
- 125 ml habtejszín
A tálaláshoz
- 1 marék mandula
- pár szem málna
Egy kisebb lábosban alacsony lángon elkezdjük felolvasztani a cukrot a vízzel, alkalmanként kevergetve, majd mikor világos karamell színű és buborékozik, lejjebb vesszük alatta a hőt, 2-3 részletben hozzáadjuk a vajat, amit minden adagnál alaposan elkeverünk. Ezután jöhet a szobahőmérsékletű tejszín, homogénre keverjük és egy tiszta csatos, vagy csavaros tetejű üvegbe töltjük.
A leveles tésztát 8 egyenlő négyzetre vágjuk, egy sütőpapírral bélelt tepsire rendezzük őket, és 180 fokra előmelegített légkeveréses sütőben, 10-12 perc alatt aranybarnára sütjük. Utána rácson hagyjuk kihűlni.
A mascarponés töltelék összetevőit kézi mixerrel alaposan felverjük, habzsákba töltjük és legalább 1 órán át hűtjük. Száraz, forró serpenyőben a vágott mandulát megpirítjuk. Félbevágjuk a tésztapárnákat, majd megtöltjük a rózsaszínű krémmel. A tetejét alaposan meglocsoljuk a karamellel és megszórjuk a ropogós mandulával.
Ha tetszett a málnás szendvics receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!