Hirdetés

Mangós kókuszkenyér, amit imádni fogsz!

Hozzávalók

Hozzávalók
1
normál méretű, szögletes kenyérsütőformához:

A tésztához:

170 ml kókusztej (sűrűbb, konzerv verzió)
175 g vaj
270 g cukor
3 db tojás
230 g liszt
4 ek kókuszreszelék
12 g sütpor
1 db mangó

A kókuszos vajhoz:

80 g puha vaj
40 g porcukor
30 ml tej vagy kókusztej
100 g kókuszreszelék
Hirdetés

Mangós kókuszkenyér, amit imádni fogsz!

A nagy melegben inkább gyümölcsös édességeket tömünk magunkba, de ilyenkor is törekszünk a változatosságra! :D Most Nóri különleges mangós loaf receptje lett az új kedvenc, amiből dupla adagot kellett készítsen, mert mindenki krónikus kókuszhiányban szendvedett és túl hamar elfogyott az első adag.
Hirdetés

Hozzávalók

Hozzávalók
1
normál méretű, szögletes kenyérsütőformához:

A tésztához:

170 ml kókusztej (sűrűbb, konzerv verzió)
175 g vaj
270 g cukor
3 db tojás
230 g liszt
4 ek kókuszreszelék
12 g sütpor
1 db mangó

A kókuszos vajhoz:

80 g puha vaj
40 g porcukor
30 ml tej vagy kókusztej
100 g kókuszreszelék

A kókuszos vajhoz a kókuszreszeléket egy száraz serpenyőben lepirítjuk és hozzákeverjük a vajat, kókusztejet és porcukrot. A tésztához a vajat kihabosítjuk a cukorral, majd egyenként elkeverjük benne a tojásokat, mehet bele a többi alapanyag is és a kockákra vágott, hámozott mangó.

A tészta felét téglalap alakú sütőformába rakjuk (én szoktam az aljára sütőpapírt vágni, így könnyebben kijön a formából), a kókuszos vaj feléből kávéskanálnyi halmokat rakunk a kenyérbe, erre jön a tészta másik fele, majd a maradék kókuszos vaj. 180 fokos sütőben kb. 45 percig sütjük a kenyeret, tűpróbával ellenőrizzük, hogy jól átsült-e. Ha nagyon barnulna a süti teteje, lefedjük egy darab alufóliával, így tovább sül a kenyér, de nem ég meg a felső része.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások