Hozzávalók
A tésztához:
- 170 ml kókusztej (sűrűbb, konzerv verzió)
- 175 g vaj
- 270 g cukor
- 3 db tojás
- 230 g liszt
- 4 ek kókuszreszelék
- 12 g sütőpor
- 1 db mangó
A kókuszos vajhoz:
- 80 g puha vaj
- 40 g porcukor
- 30 ml tej vagy kókusztej
- 100 g kókuszreszelék
Mangós kókuszkenyér, amit imádni fogsz!
Hozzávalók
A tésztához:
- 170 ml kókusztej (sűrűbb, konzerv verzió)
- 175 g vaj
- 270 g cukor
- 3 db tojás
- 230 g liszt
- 4 ek kókuszreszelék
- 12 g sütőpor
- 1 db mangó
A kókuszos vajhoz:
- 80 g puha vaj
- 40 g porcukor
- 30 ml tej vagy kókusztej
- 100 g kókuszreszelék
A kókuszos vajhoz a kókuszreszeléket egy száraz serpenyőben lepirítjuk és hozzákeverjük a vajat, kókusztejet és porcukrot. A tésztához a vajat kihabosítjuk a cukorral, majd egyenként elkeverjük benne a tojásokat, mehet bele a többi alapanyag is és a kockákra vágott, hámozott mangó.
A tészta felét téglalap alakú sütőformába rakjuk (én szoktam az aljára sütőpapírt vágni, így könnyebben kijön a formából), a kókuszos vaj feléből kávéskanálnyi halmokat rakunk a kenyérbe, erre jön a tészta másik fele, majd a maradék kókuszos vaj. 180 fokos sütőben kb. 45 percig sütjük a kenyeret, tűpróbával ellenőrizzük, hogy jól átsült-e. Ha nagyon barnulna a süti teteje, lefedjük egy darab alufóliával, így tovább sül a kenyér, de nem ég meg a felső része.