Hozzávalók
- 250 g Arborio rizs
- 6 dl mangólé
- 6 dl zsíros kókusztej
- 1 rúd vanília
- 4 db tojás
- 1 ek vaj
- 100 g cukor
- 1 db mangó
- 1 marék kókusz chips
Hozzávalók
- 250 g Arborio rizs
- 6 dl mangólé
- 6 dl zsíros kókusztej
- 1 rúd vanília
- 4 db tojás
- 1 ek vaj
- 100 g cukor
- 1 db mangó
- 1 marék kókusz chips
Egy lábasban szárazon felhevítjük a rizst, amit felöntünk 2 dl mangólével, ha elkezdték beszívni a folyadékot a rizsszemek, akkor jöhet további 4 dl mangólé valamint 6 dl kókusztej. Hozzáadjuk a vanília kikapart magjait. Egészen addig főzzük, amíg szép krémes, rizottó állagot nem kapunk.
A tojásokat szétválasztjuk és a sárgájukat vajjal és cukorral habosra keverjük, a fehérjéből pedig közepesen kemény habot verünk. A sárgájás masszát alaposan elkeverjük a rizzsel, majd részletekben, óvatosan beleforgatjuk a fehérjét. Egy fél mangó húsát is belekockázom a rizsbe, majd jöhet egy utolsó keverés és mehetnek a kivajazott szuflé formákba. A tetejükre szórunk még kókusz chipset és 180 fokon 35 perc alatt készre sütjük.