Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Mangós-kókuszos rizsfelfújt

Hozzávalók

250 g Arborio rizs
6 dl mangólé
6 dl zsíros kókusztej
1 rúd vanília
4 db tojás
1 ek vaj
1 db mangó
1 marék kókusz chips
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Mangós-kókuszos rizsfelfújt

Egy igazi trópusi desszertet, egy mangós-kókuszos rizsfelfújt receptjét mutatja meg Zé, amibe megy mangólé, friss mangó, kókusztej és még kókusz chips is. Már csak azt kell hozzá elképzelni, hogy egy karibi sziget tengerpartján vagyunk….
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

250 g Arborio rizs
6 dl mangólé
6 dl zsíros kókusztej
1 rúd vanília
4 db tojás
1 ek vaj
1 db mangó
1 marék kókusz chips
Bevásárlólistához adom

Egy lábasban szárazon felhevítjük a rizst, amit felöntünk 2 dl mangólével, ha elkezdték beszívni a folyadékot a rizsszemek, akkor jöhet további 4 dl mangólé valamint 6 dl kókusztej. Hozzáadjuk a vanília kikapart magjait. Egészen addig főzzük, amíg szép krémes, rizottó állagot nem kapunk.

A tojásokat szétválasztjuk és a sárgájukat vajjal és cukorral habosra keverjük, a fehérjéből pedig közepesen kemény habot verünk. A sárgájás masszát alaposan elkeverjük a rizzsel, majd részletekben, óvatosan beleforgatjuk a fehérjét. Egy fél mangó húsát is belekockázom a rizsbe, majd jöhet egy utolsó keverés és mehetnek a kivajazott szuflé formákba. A tetejükre szórunk még kókusz chipset és 180 fokon 35 perc alatt készre sütjük.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások