Hozzávalók
A mangó püréhez
- 240 g mangó (konzervből)
- 1 db lime reszelt héja, leve
A krémhez
- 3 db tojás
- 100 g cukor
- 250 g mascarpone
- 1 mk őrölt fahéj
A kávés folyadékhoz
- 100 ml lefőzött presszó kávé
- 50 ml tej
- 25 ml kókuszlikőr
- babapiskóta
A díszítéshez
- 1 marék pirított kókuszchips
Mangós tiramisu
Hozzávalók
A mangó püréhez
- 240 g mangó (konzervből)
- 1 db lime reszelt héja, leve
A krémhez
- 3 db tojás
- 100 g cukor
- 250 g mascarpone
- 1 mk őrölt fahéj
A kávés folyadékhoz
- 100 ml lefőzött presszó kávé
- 50 ml tej
- 25 ml kókuszlikőr
- babapiskóta
A díszítéshez
- 1 marék pirított kókuszchips
A mangó püréhez a gyümölcsöt, a gyümölcsnek egy kicsi levét, a lime reszelt héját és levét aprítógépbe tesszük és pürésítjük. Ez a folyamat egy turmixgéppel is elvégezhető. A krémhez a tojásokat szétválasztjuk. A tojások fehérjét elkezdjük felverni, majd hozzáadunk 70 g cukrot és kemény habbá verjük.
A tojások sárgáját 30 g cukorral habosítjuk. A mascarponét és a fahéjat összekeverjük a tojássárgás résszel, majd két részletben hozzákeverjük a tojásfehérje habot is, úgy, hogy ne törjön össze. Ezt a legkönnyebben úgy érhetjük el, hogy alulról felfele fordítgatjuk bele a masszába a habot. Fontos, hogy minél gyorsabban dolgozzunk, mert úgy nem fog összeesni. A kész krémünket habzsákba töltjük (kanállal is dolgozhatunk).
A kávéhoz öntjük a tejet, kihűtjük és hozzáadjuk a kókuszlikőrt. Most jöhet a rétegezés. A babapiskótákat 3 részre törjük és a kávés folyadékba áztatjuk kb 5 másodpercig, hogy megszívja magát, majd a poharak aljára rendezzük őket, erre jöhet a krém és egy csík mangó püré, majd megismételjük ezt a műveletet úgy, hogy a desszertünk teteje mangó pürével végződjön, amit megkoronázunk serpenyőben pirított kókusz chipsszel. Kész is a mangós tiramisu. 😉