Hozzávalók
A piskótához
- 4 db tojás
- 80 g cukor
- 60 ml tej
- 30 ml olaj
- 80 g liszt
- 1 csipet só
- 1 tk sütőpor
- 2 ek holland kakaópor
A krémhez
- 2 - 3 ek málnalekvár
- 300 g mascarpone
- 2 ek porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
Mascarponekrémes "hurrikán" piskótatekercs
Hozzávalók
A piskótához
- 4 db tojás
- 80 g cukor
- 60 ml tej
- 30 ml olaj
- 80 g liszt
- 1 csipet só
- 1 tk sütőpor
- 2 ek holland kakaópor
A krémhez
- 2 - 3 ek málnalekvár
- 300 g mascarpone
- 2 ek porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk a cukor felével, a tojássárgáját pedig kihabosítjuk a cukor másik felével és az olajjal, majd hozzákeverjük a tejet és a sót is. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a tojássárgájás részhez keverjük, majd két lépésben mehet bele a fehérjehab is. Kb az ⅓-át kivesszük egy tálba és belekeverjük a kakaóport.
Egy sütőpapírral bélelt, kb. 27×20 cm-es tepsibe simítjuk a sima tésztát, majd óvatosan, elterítjük rajta a kakaósat. Először hosszában húzunk csíkokat, egy kés vagy kanál végével, szorosan egymás mellett a tepsi alját érintve, majd keresztben is, és berakjuk 180 fokra előmelegített sütőbe sülni a piskótát. Tűpróbával 18-20 perc után ellenőrizzük és ha megsült kivesszük és feltekerjük, így hagyjuk kihűlni. A krémhez összekeverjük a hozzávalókat, a kitekert piskótára kenjük, majd feltekerjük újra és már szeletelhetjük is.