Hozzávalók
- 1 csomag leveles tészta
- 250 g marcipán
- 100 g sűrűbb meggylekvár
- 1 db tojás a kenéshez
- 50 g szeletelt mandula
Hozzávalók
- 1 csomag leveles tészta
- 250 g marcipán
- 100 g sűrűbb meggylekvár
- 1 db tojás a kenéshez
- 50 g szeletelt mandula
A leveles tésztát a hosszabbik oldala mentén 3 sávra vágjuk. A marcipánból 1 cm vastag, hosszú rudakat vágunk és a sávok alsó széle mentén, szintén egy csíkban, lerakosgatjuk őket. Egy kevés meggylekvár is kerül a marcipán mellé, majd mindhárom sávot feltekerjük, a végeket pedig visszahajtjuk.
Sütőpapíros tepsire rakosgatjuk őket, megkenjük tojással, megszórjuk szeletelt mandulával és 200 fokos sütőben kb. 18-20 perc alatt aranybarnára sütjük. Mikor kihűltek, kb. 6-7 cm-es rudakra vágjuk őket, és megszórjuk kevés porcukorral.
Ha tetszett a marcipános falatok receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!