Hozzávalók
- 400 g alma
- 190 g finomliszt
- 1 db tojás
- 8 g sütőpor
- 1 tk őrölt fahéj
- 60 g kristálycukor
- bő olaj a sütéshez
Hozzávalók
- 400 g alma
- 190 g finomliszt
- 1 db tojás
- 8 g sütőpor
- 1 tk őrölt fahéj
- 60 g kristálycukor
- bő olaj a sütéshez
A megúszós almafánkhoz az almát lereszeljük egy tálba, majd kicsit kinyomkodjuk a levét. Hozzáadjuk a lisztet, a tojást, a sütőport, a fahéjat és a kristálycukrot, majd elkeverjük a masszánkat.
Egy mélyebb serpenyőben vagy lábasban bő olajat hevítünk közepes lángon. Így a fánkok tuti átsülnek anélkül, hogy a külsejük megégne.
Egy evőkanálnyi masszát használunk egy fánkhoz. A kanálról belecsúsztatjuk a masszát a forró olajba, és oldalanként kb. 2-3 percet sütjük. Egyszerre maximum négy darab kerüljön az olajba, hogy ne hűtse le nagyon a tészta az olajunkat, és egyenletesen süljenek meg.
Mikor elkészültek, porcukorral megszórva tálaljuk az almafánkokat, akár egy citromos-tejfölös tunkolóval, de bármilyen lekvár is jó kísérőjük lehet.
Elkészítési idő: 15 perc
Ha tetszett a megúszós almafánk receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!