Hozzávalók
A kenyeres tésztaalaphoz
- 6 szelet toastkenyér
- 4 db tojás
- 150 ml tej
- 1 ek barna cukor
- 1 db vaníliarúd kikapart magjai
A gyümölcsös réteghez
- 3 db alma
- 3 db körte
- 1 ek barna cukor
- 1 db narancs
- 2 tk fahéj
- 1 mk őrölt szegfűszeg
- 1 mk őrölt gyömbér
- 1 ek kukoricakeményítő
Hozzávalók
A kenyeres tésztaalaphoz
- 6 szelet toastkenyér
- 4 db tojás
- 150 ml tej
- 1 ek barna cukor
- 1 db vaníliarúd kikapart magjai
A gyümölcsös réteghez
- 3 db alma
- 3 db körte
- 1 ek barna cukor
- 1 db narancs
- 2 tk fahéj
- 1 mk őrölt szegfűszeg
- 1 mk őrölt gyömbér
- 1 ek kukoricakeményítő
Keverőtálba dobjuk a 4 tojást, hozzáadjuk a tejet, majd a vaníliarúd kikapart magjaival és fahéjjal ízesítjük. Összekeverjük, majd kockákra vágjuk a toastkenyeret, és hozzáadjuk a tejes keverékhez. Összeforgatjuk az egészet: egy nem túl szép masszát fogunk kapni, de aggodalomra semmi ok, haladjunk tovább! A kis kockákra vágott almát és körtét keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a barna cukrot, a kukoricakeményítőt, majd a fűszerekkel ízesítjük és ráreszeljük egy narancs héját, végül belefacsarjuk a fél narancs levét. Alapos összeforgatjuk, majd jöhet az összeszerelés: a kenyeres tésztaalapot eloszlatjuk egy kivajazott hőálló tálban vagy piteformában, majd rápakoljuk az almás-körtés réteget is. 180 fokon 35 percig sütjük.
Tipp: dobj mellé egy gombóc vaníliafagylaltot, nagyon jól passzol hozzá!
Ha tetszett az almás pite receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!