Hirdetés
Karácsonyi menü

Hozzávalók

12 - 14
darabhoz
+

A tésztához

100 g vaj
120 g cukor
1 rúd vanília
1 db tojás
250 ml KOKÁRDÁS kancsós tej
290 g liszt
50 g kakaópor
10 g sütőpor
1 csipet só

A krémhez

5 ek mogyorókrém

A díszítéshez

100 g apróra vágott pisztácia
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Mogyorókrémmel töltött, csokis whoopie pie

Ez igazából egy kicsit lehet kamu verziója a whoopie pie-nak, ugyanis a klasszik, hófehér krémet lecseréltük egy brutál mogyorókrémre, de azért hogy az eredeti verzióból is megtartsunk valamit, a puha, nagyon csokis kekszalapok megmaradtak, csak egy kis pisztácia került az oldalukra!
Kipróbáltam, jóóó lett!
4
Hirdetés

Hozzávalók

12 - 14
darabhoz
+

A tésztához

100 g vaj
120 g cukor
1 rúd vanília
1 db tojás
250 ml KOKÁRDÁS kancsós tej
290 g liszt
50 g kakaópor
10 g sütőpor
1 csipet só

A krémhez

5 ek mogyorókrém

A díszítéshez

100 g apróra vágott pisztácia
Bevásárlólistához adom

A tésztához a vajat habosra keverjük a cukorral, majd belerakjuk a vaníliarúd kikapart magjait, a tojást és a tejet is. A kakaóport, a lisztet, a sütőport és sót összekeverjük egy tálban, és a tojásos-tejes masszához keverjük. Nyomózsákba rakjuk a tésztát, és nagyobb diónyi halmokat nyomunk belőle sütőpapíros tepsire. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 18-20 perc alatt megsütjük a korongokat. 

Csokis whoopie pie

Mikor kihűltek, mogyorókrémmel 2-2 sütit összetapasztunk, és az oldalukat apróra vágott pisztáciába forgatjuk. 

Ha tetszett a recept, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Bejön a stúdió karácsonyi dekora is? Mindent beszerezhettek a H&M Home karácsonyi kínálatából!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások