Hozzávalók
- 120 g puha vaj
- 2 db tojás (L-es)
- 60 ml tej
- 150 g barna cukor
- 4 db érett banán
- 300 g liszt
- 1 csomag sütőpor (12 g)
- 1 csipet só
- 3 ek mogyoróvaj
- 40 g étcsoki
Mogyoróvajas banánkenyér
Hozzávalók
- 120 g puha vaj
- 2 db tojás (L-es)
- 60 ml tej
- 150 g barna cukor
- 4 db érett banán
- 300 g liszt
- 1 csomag sütőpor (12 g)
- 1 csipet só
- 3 ek mogyoróvaj
- 40 g étcsoki
A vajat habosra keverjük a cukorral, majd belekeverjük a tojásokat is. Mehet hozzá a tej, 3 botmixerrel pürésített banán, majd a sütőporral és sóval elkevert liszt. Az összekevert tészta felét sütőpapírral bélelt szögletes kenyérformába simítjuk, majd mokkáskanállal pár kis halmot rakunk rá a mogyoróvajból, egyenletesen eloszlatva.
Megszórjuk kevés apróra vágott csokival és befedjük a massza másik felével. Kevés mogyoróvajat rakunk a tészta tetejére és megszórjuk a maradék csokival. A maradék 1 banánt hosszában 3-4 szeletre vágjuk, ráfektetjük a készülő süti tetejére és 180 fokra előmelegített légkeveréses sütőben kb. 40-45 perc alatt készre sütjük.