Hozzávalók
Házi mogyoróvaj
- 250 g sótlan, pörkölt mogyoró
- 1 ek étolaj
- ½ ek méz
Mogyoróvajas keksz
- 320 g liszt
- 220 g vaj
- 250 g mogyoróvaj
- 200 g kristálycukor
- 200 g barna cukor
- 2 db tojás
- 1 tk sütőpor
- ½ tk só
Hozzávalók
Házi mogyoróvaj
- 250 g sótlan, pörkölt mogyoró
- 1 ek étolaj
- ½ ek méz
Mogyoróvajas keksz
- 320 g liszt
- 220 g vaj
- 250 g mogyoróvaj
- 200 g kristálycukor
- 200 g barna cukor
- 2 db tojás
- 1 tk sütőpor
- ½ tk só
Házi mogyoróvaj
A mogyorót, olajat és mézet egy késes aprítóba tesszük és pulzáló mozdulatokkal, krémes állagúvá zúzzuk.
Mogyoróvajas keksz
Egy keverőtálban összekeverjük a lisztet, sütőport és sót, majd félretesszük. Egy másik keverőtálban robotgéppel összekeverjük a szobahőmérsékletű vajat, a mogyoróvajat és a kétféle cukrot. Hozzáütjük a tojásokat és habosra kikeverjük. Ezután 2 részletben hozzáadjuk a lisztes keveréket, összedolgozzuk és kb. 20 percig hűtőben pihentetjük. Egy vizes kanál segítségével egyforma méretű golyókat formázunk belőle és jó pár centi hely kihagyásával sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. egy villával, mindkét irányban, kissé lenyomjuk és 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 percig sütjük őket, amíg épp, hogy elkezdenének barnulni. Hagyjuk teljesen kihűlni.