Hirdetés

Mogyoróvajas keksz házi mogyoróvajból

Hozzávalók

Házi mogyoróvaj

250 g sótlan, pörkölt mogyoró
1 ek étolaj
½ ek méz

Mogyoróvajas keksz

320 g liszt
220 g vaj
250 g mogyoróvaj
200 g kristálycukor
200 g barna cukor
2 db tojás
1 tk sütőpor
½ tk só
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Mogyoróvajas keksz házi mogyoróvajból

Elhoztuk nektek az amerikaiak nagy kedvencének, a mogyoróvajnak a receptjét és azt is megmutatjuk hogy kell az ebből készült cookiet, a mogyoróvajas kekszet elkészíteni. Vigyázat, mert függőséget okozhat, mi teljesen rákattantunk! ;)
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hibát találtam
Hirdetés

Hozzávalók

Házi mogyoróvaj

250 g sótlan, pörkölt mogyoró
1 ek étolaj
½ ek méz

Mogyoróvajas keksz

320 g liszt
220 g vaj
250 g mogyoróvaj
200 g kristálycukor
200 g barna cukor
2 db tojás
1 tk sütőpor
½ tk só
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Házi mogyoróvaj

A mogyorót, olajat és mézet egy késes aprítóba tesszük és pulzáló mozdulatokkal, krémes állagúvá zúzzuk.

img_0489.jpg

Mogyoróvajas keksz

Egy keverőtálban összekeverjük a lisztet, sütőport és sót, majd félretesszük. Egy másik keverőtálban robotgéppel összekeverjük a szobahőmérsékletű vajat, a mogyoróvajat és a kétféle cukrot. Hozzáütjük a tojásokat és habosra kikeverjük. Ezután 2 részletben hozzáadjuk a lisztes keveréket, összedolgozzuk és kb. 20 percig hűtőben pihentetjük. Egy vizes kanál segítségével egyforma méretű golyókat formázunk belőle és jó pár centi hely kihagyásával sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. egy villával, mindkét irányban, kissé lenyomjuk és 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 percig sütjük őket, amíg épp, hogy elkezdenének barnulni. Hagyjuk teljesen kihűlni.

img_0504.jpg

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások